Golfles

PGA Headprofessional AAA Vasco Tilon verzorgt de lessen op Golfclub Ookmeer.

U kunt kiezen uit privé- of groepsles

Kennismakingscursus

In het voorjaar vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2019 van 13.00 tot 14.00 uur en najaar vrijdag 12 en zaterdag 13 september 2018 start er een kennismakingscursus voor mensen met geen of weinig ervaring.

8 lessen voor slechts 69 euro inclusief materiaal, waarin alle basisslagen zoals full swing, pitch en put aan bod komen en de laatste les gaat u spelen op de shortgolfbaan van GC Ookmeer. Aansluitend is er een cursus voor het behalen van het Golfvaardigheidsbewijs ( HCP 54).

GVB (HCP 54) halen

Iedere 3 maanden te beginnen in maart, kunt u in overleg met de pro theorie-examen doen en HCP 54 (voormalig GVB) halen. Ook hier zijn speciale cursussen voor zodat u dat vrij snel kunt halen. Het vervolg daarop is een van de cursussen volgens het 9 stappenplan om uw handicap te verlagen. Start zaterdag 25 augustus van 13.00 tot 14.30 uur.

10 lessen van 1,5 uur en baanles voor 169 euro incl. theorieles ter voorbereiding op het HCP 54 examen.

Golfcursussen 9 stappenplan

Er zijn cursussen voor ieder niveau volgens het 9 stappenplan powered by PGA en NGF. U wordt getest op vaardigheid en progressie. Het accent ligt op pitch en put binnen de zone, hybride en lange ijzers uit het gras, ijzers slaan naar de vlag en driver/metalwoods vanaf de tee.

In deze serie gaan we ook spelen op grote golfbanen zoals de Hoge Dijk /Zaanse GC/ Naarder bos en proberen we de handicap te verlagen. De pro speelt dan altijd een paar holes mee zodat hij u tijdens het spel waar nodig kan corrigeren. Vervolgens worden de ervaringen de week daarop besproken en behandeld in de les. Start zaterdag 8 september en zaterdag 10 november van 11.30 tot 13.00 uur. 10 lessen van 1,5 uur en baanlessen voor €169,00.

Jeugdles

Jeugdles (vanaf 6 jaar) is er iedere zondag van 13.00 tot 14.00 uur. Jeugdmateriaal is aanwezig. Er is ieder jaar een jeugdkampioenschap in juni.

Wedstrijden

De club organiseert samen met Golfschool Tilon speciale wedstrijden voor golfers met weinig ervaring of een hoge handicap. Deze zijn iedere laatste vrijdag van de maand met aansluitend prijsuitreiking en Happy Tien Hoog (bier, frisdrank, wijn voor 1,50) in het clubhuis. Zo kunt u op een rustige manier wennen aan het spelen van de baan en het verlagen van uw handicap.

Alle lessen zijn inclusief materiaal. U kunt derhalve eerst kijken of u het leuk vindt alvorens u dure spullen gaat aanschaffen. Overigens, u kunt via de pro tegen zeer gunstige prijzen materiaal aanschaffen. Clubs, ballen, handschoenen, karren etc. Bovendien kunt u de clubs eerst uitproberen samen met de pro om te kijken en voelen of het wel bij u past.

Golfreizen

Vasco Tilon verzorgt ook golfreizen naar Spanje en Portugal. U gaat dan een week op reis, krijgt 5 dagen les en speelt 5 keer een van de prachtige golfbanen aldaar. De pro speelt uiteraard weer met u mee. Vorig jaar was de golfreis naar Nuevo Portil (Spanje) een groot succes en heel leerzaam. We gaan van 22 t/m 28 maart 2019 naar La Islantilla. Kijk op www.vtgolf.nl.

Via de site www.vtgolf.nl kunt u zien wanneer de verschillende cursussen starten. Ook kunt u dan online uw golfles boeken.

Vasco Tilon

PGA Professional Class AAA